Livet för tillfället

Vad gör jag?

Hej på er. Det var en stund sen nu. Jag har lite fullt upp. Jag översätter en ny bok och läser skrivkurs. Hittills har jag lämnat in två skrivuppgifter och en responsuppgift. Den här veckan skriver vi dialog och jag är redan klar, ska skicka in den idag. Vi ska även ge varandra respons på förra veckans uppgift, som var monolog. Det är väldigt roligt att få skriva och att ge och få respons. Det är precis det här jag behöver som framtida skrivcoach, så jag är glad att jag kom in på utbildningen. Själv skriver jag om barnlängtan och infertilitet från olika perspektiv och utifrån olika uppgifter.


Och annars då?

Ihelgen var P borta och mamma kom hit och myste med mig. Vi åt god mat, tittade på massa bra filmer, satt på Hemnet och drömde oss bort och läste gamla texter jag skrivit genom åren som hon tagit med sig. Det var välbehövligt och väldigt mysigt. I måndags var det äntligen tillräckligt varmt för att ta en längre promenad, så jag tog P och Nisse med mig ner till Siljan. Vi bor verkligen otroligt fint. Jag längtar efter att få uppleva sommar i Tällberg, det tror jag är alldeles ohyggligt idylliskt.

För övrigt mår jag bra. Jag är lite trött och behöver fortfarande få till bättre och hälsosammare rutiner, så det jobbar jag på. Sömnen blir bara viktigare och viktigare för mig efter utmattningen. Sover jag inte bra så fungerar jag inte, helt enkelt. Morgonrutiner hjälper också. Jag kliver upp, tar en kort promenad med Nisse, äter frukost och sätter mig och jobbar en timme. Ställer alarm så att jag faktiskt tar paus, och sen kör jag en timme till, pausar och kör ännu en timme.

När jag är klar med översättningen för dagen tar jag tag i studierna, eftersom de inte alls kräver lika mycket av mig som översättningen gör. Försöker även få i mig tillräckligt med näring och igår yogade jag för första gången på evigheter. Det krävs en hel del runtom för att jag ska må bra och kunna prestera.


Sol i sinne

Mitt lilla kontorsutrymme har tagit form och det hjälper en hel del att faktiskt ha en arbetsplats. Det är även jäkligt skönt att gå ifrån 27 kvm till typ 44. Här får vi liksom plats att röra oss. Och vi trivs hur bra som helst. Sover mycket bättre och mår bra av lugnet. Tystnaden. Stillsamheten.

Nu ska jag ta och meditera en skvätt innan jag fortsätter med översättningen. Sol i sinne, brun inne och sådär ni vet.


Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,

Låter jättekul med utbildningen! <3

nouw.com/hilma