Jag förändrade hela mitt liv på ett ögonblick

God kväll kompisar.

Nu är det nästan två månader sen jag gjorde avbrott i studierna och bestämde mig för att lägga allt mitt fokus på min business. Och busy har jag definitivt varit. Idag postade jag ett inlägg på Instagram där jag berättar om allt jag har åstadkommit under den här tiden, och det var onekligen en boost för självförtroendet.


Vad jag lyckats med på två månader:

* Sammanställt ett attraktivt CV + portfolio. Det är fantastiskt vad bra man känner sig när man börjar lista bra grejer man gjort.

* Skrivit runt 20 personliga brev. Att söka jobb/uppdrag var mitt main focus under kanske en veckas tid.

* Skrivit textprov + personligt brev för ansökan till skrivkurs, och blivit antagen. Det är riktigt bra för självförtroendet att komma in på en eftertraktad utbildning via textprov. Börjar gör den i januari.

* Gått från 480 till 810 följare på Instagram. De senaste veckorna har jag inte haft tiden eller energin till att jobba så mycket med det som jag egentligen vill, annars hade det ökat ännu mer, det är jag övertygad om. Ett delmål är de gyllene 10.000, och helst då följare inom min målgrupp som faktiskt uppskattar det jag delar.

* Lanserat hemsida. Den är pausad just nu, men den var väldigt uppskattad under tiden den var igång. Den kommer snart igen.

* Byggt nyhetsbrev och fått 30 prenumeranter. Det var roligt, eftersom jag hade satt delmål på 5, 10, 15, 20, 25 och 30 men fick hoppa direkt till 30. Även det är pausat just nu, men kommer att återuppstå.

* Översatt en bok i månaden. Så himla kul att förlaget ger mig en ny bok så fort jag är klar med en.

* Sett en av mina översättningar på Ica Maxi. Det är första gången jag ser en av mina översatta böcker i butik. Häftig känsla.

* Gjort 4 undertext-test för ett företag i Finland, och fått jobbet. Har inte velat ha ett jobb så gärna sen jag sökte översättarjobb på Harper Collins.

* Gjort undertext-test för en ny streamingsajt med romantiska komedier (withlove), och fått jobbet. Galet, för det har varit ett drömjobb i flera år men jag trodde det låg mycket längre fram i tiden.

* Lärt mig undertext-programmet otroligt fort. Jag gillar inte att behöva lära mig nya program. Teknik är inte min favoritgrej. Helst ska det bara fungera liksom, men jag lärde mig programmet på några minuter. Jag var redigt motiverad.

* Gjort helt nya undertext-filer för fyra filmer. Det innebär att det inte funnits några undertexter alls, jag har fått lyssna och undertexta själv.

* Översatt, korrat och synkat undertexter till tre julfilmer. Det är mycket mer runt en undertext än man tror. Varje rad får tex vara högst 40 tecken, och tajmingen måste vara felfri. Tiden en textbox visas är också noga, så på det stora hela är det en massa jobb. Men roligt!

* Fotat och skrivit content till 44 IG-inlägg. Jag brukar ha dagar då jag fotar en massa, och så planerar jag inläggen i Planoly och anteckningsappen i mobilen.

* Behövt tacka nej till tre jobberbjudanden för content och copywriting. Det är alltså olika hemsidor och webbshoppar som bett mig skriva deras content, men jag har helt enkelt inte haft tid att ta på mig mer jobb.

* Skickat mina första fakturor. Det var en process för sig, men nu kan jag det också.

* Gått obligatorisk adoptionsutbildning. Har visserligen inget alls med karriär att göra, men är minst lika viktigt.

* Påbörjat utbildningen till livscoach. Planen är att inom en snar framtid hjälpa andra uppnå sina mål och drömmar, att genom mind shifts och jävlarnamma inse att de kan göra vad fasiken som helst. Högst troligt kommer jag fokusera på kvinnor som vill jobba på sina egna villkor, från platser de själva väljer. Online, alltså. Jag vill också vara skrivcoach.

* Gått en grym utbildning inom sociala medier. Under ett par veckor gick jag igenom en omfattande utbildning i hur man lyckas på Instagram, och den har gett utdelning.

* Uppfyllt drömmen om att kunna jobba hemifrån (eller var jag nu vill jobba) och med jobb som mitt 20-åriga jag knappt vågade drömma om.

Och gissa vad? Jag hade 5000 kronor på kontot när jag avbröt mina studier och därmed blev av med min enda säkra inkomst. Ärligt talat var lite orolig vissa gånger, men varje gång det där illamåendet kom över mig tänkte jag: "Jag kan det här, det kommer gå bra."

Varför skriver jag det här? För att skryta? För det första är det inte fult att skryta. Man behöver inte vara blygsam och hålla inne med sina bedrifter. Det är precis det tänket som gör att man inte vågar tro på sig själv.

Men nej, det är inte därför jag skriver det här. Jag skriver det för att det är så jäkla häftigt hur snabbt livet kan förändras när man vågar kliva ur sin comfort zone och verkligen satsa. Jag vill att ni, mina läsare, ska förstå det. Förstå att ni är era egna fångvaktare och att ni kan bryta er ut och klara vad fasiken som helst. Okej?

Vi har allihop en mycket större potential inom oss än vad samhället vill att vi ska tro.


Gillar

Kommentarer

Evaeliasson
Evaeliasson,

Tycker du är grym som gjort allt detta å jag önskar dig all lycka ❤️

nouw.com/evaeliasson
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Det var strongt och modigt av dig

nouw.com/stenhagenbettan
marietheresel
marietheresel,

Tack så mycket 😊

nouw.com/marietheresel
taylorsroom
taylorsroom,

Så himla bra jobbat! Blir så inspirerad av dig 😃

nouw.com/taylorsroom
marietheresel
marietheresel,

Vad glad jag blir 😍 Tusen tack 💛

nouw.com/marietheresel