Året som gick, och året som kommer

2020 är snart slut.

2020 har nog varit ett av mina mer händelserika år, tror jag. Det mesta har dock hänt på den senare halvan av året. Om jag hade haft minne nog till det skulle jag ha gjort en sammanfattning, men ska jag vara helt ärlig så är första halvan av året rätt dimmig. Kanske hände det inte så mycket då? Dagarna var nog ganska lika varandra innan vi flyttade till Falun. Inget nytt under solen liksom.

Det är det som är så intressant. Man skulle kunna se det som ett misslyckande att släpa med sig man och barn till en ny stad, klämma in bohaget på 27 kvm och röra om i hela grytan för att gå hela två veckor på högskola. Men jag är övertygad om att den här flytten var helt nödvändig för mig. Innan den var jag som förlorad i en sorgsen bubbla av ofrivillig barnlöshet. Jag vill fortfarande bli mamma och längtar varje dag efter vårt barn, men jag är inte vilse i längtan längre. Inte förtvivlad.

Jag tror att flytten till Falun var den sista lilla knuffen jag behövde för att skramla till och bli jag. Våga gå min egen väg. Följa mitt hjärta. Här har jag träffat människor som jag hoppas att alltid kommer finnas kvar i mitt liv. Människor som fångade mitt hjärta på ett ögonblick och som alltid kommer ha en del av det. Här vågade jag yttra mina egna viljor och drömmar, förvandla dem till mål och börja kämpa för att uppnå dem. Och här nådde jag många av dem. Här, från våran lilla studentlägenhet på 27 kvm har jag åstadkommit mer än någonsin tidigare. Trettioårskris, pratar man om. Själv har jag aldrig känt mig så hemma i mitt skinn som nu.

2021 startar med en ny flytt och känslan av nystart på fler än ett sätt. Nu när jag bevisat för mig själv hur mycket jag klarar är jag spänd på att se vad jag åstadkommer under året som följer. Mitt fokus kommer ligga på orden, på kreativiteten och välmåendet. Åtminstone en roman ska bli färdig och skickas till förlag, en termin av kreativt skrivande väntar och en hel massa böcker ska bli översatta. Filmer ska textas och hemsidor byggas. Min Instagram ska växa och fortsätta inspirera både mig och andra, och jag ser fram emot det hela väldigt mycket.

Eftersom mina mål ändras så ofta, beroende på hur vägen svänger och vad som sker under resans gång, kommer jag inte sätta några offentliga sådana i år. De får existera på papper i skrivbordslådan, där jag kan fylla på och ändra om allt eftersom. Det har nämligen visat sig att jag ofta går om mina mål, till sådana som jag inte vågade tro att jag skulle uppnå och därför inte skrivit ner. Men tankarna om mig själv blir större och större för varje dag nu. Det är en härlig känsla.

Hur har ditt 2020 varit?


Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,

Vilket fint inlägg <3 Hoppas att det här året kommer bli riktigt bra för dig <3

nouw.com/hilma
marietheresel
marietheresel,

Tack så mycket fina du, och detsamma 😊 <3 Kram

nouw.com/marietheresel